top of page

Vad víz: Aqua Hungarica

2021 – 4K remaster hamarosan...

1ó 12p

nyelv: magyar

feliratok: angol

ELŐZETES

VAD VÍZ: AQUA HUNGARICA | 2021. június 3-tól a mozikban
Videó lejátszása

írta, rendezte és fényképezte

Fehér Zoltán

narrátor

Forgács Péter

rendezőasszisztens

Koszta Marcell

forgalmazó

Pannonia Entertainment

hazai mozipremier

2021. június 3.

Magyarország a vizek országa volt. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők és maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel és az ember okozta változásokkal. Ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és kiterjedt mocsárvidékek tarkították a környezetet. Hazánk egykori élővilága változatosabb volt, mint bárhol máshol Európában.

 

A Kis-Balatontól az Aggteleki Nemzeti Park patakokkal átszőtt erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a filmben. Apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, éjszaka aktív vidrák, és „sétáló” harcsák mellett sok más faj életébe is bepillantást nyerhetünk. Továbbá fény derül arra, hogy milyen változásokkal kell szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek az invazív fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt. Ez Magyarország vadvizeinek története...

 

A Vad víz: Aqua Hungarica 2021-ben került az országos mozikínálatba és nagy sikereket tudhat maga mögött. Elnyerte többek között a Gödöllői Természetfilm Fesztivál Fekete István-díját, valamint a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny legjobb dokumentumfilmnek járó díját. A sajtóban az év egyik leglátványosabb természetfilmjeként is hivatkoztak rá és a premier óta több mint félmillióan látták. Most vadonatúj köntösben, 4K minősében tér vissza a Vad víz trilógia első fejezete.

bottom of page