top of page

Rejtett világ: A vadvizek története

2023

1ó 30p

nyelv: magyar

feliratok: angol

TELJES FILM

REJTETT VILÁG: A VADVIZEK TÖRTÉNETE | Magyar természetfilm
Videó lejátszása

írta, rendezte és fényképezte

Fehér Zoltán

narrátor

Csernák János

rendezőasszisztens

Pőcze Franciska

Koszta Marcell

forgalmazó

Vad Víz Stúdió

hazai premier

Gödöllő, 2023. május 19.

Vannak világok, melyeket alig lát emberi szem. Életek, amikről alig veszünk tudomást. Történetek, melyek a feledés homályába vesznek.

 

Magyarország egykor a vizek országa volt. Tele különleges élőlényekkel. Hegyi erdeinktől a földalatti mélységekig. Világok, melyeket a víz alkotott, s tett egyedülállóvá. Most azonban pont ez a kincs, a víz az, ami kifolyik a kezeink közül. Ahogy terjeszkedünk, úgy szorulnak vissza hazánk utolsó vadvizei.

 

Ahol a természet még a régmúlt ritmusa szerint játszik... Ahol az élővilág ádáz harcokat folytat a zsákmányszerzésért, a párzás jogáért, és a következő generáció felneveléséért... Ott tárul elénk ez a rejtett világ.

 

A Vad víz: Aqua Hungarica és a Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében rendezőjének legújabb filmje, mely egyben a Vad víz trilógia utolsó fejezete is. A Rejtett világ: A vadvizek története című magyar természetfilm ritkán látott élőlényeket és vízi életközösségeket vonultat fel, melyek gyakorta az ember közvetlen közelében élnek, mégis szinte alig veszünk róluk tudomást. Továbbá bemutatásra kerül a 2020-as évekre oly jellemző aszályok és szélsőségek hatása vadvizeinkre. Ez az utolsó vadvizek története.

bottom of page